DTG PRINTING

DTG printing staat voor Direct to Garment (direct op kledingstuk) en is een vrij nieuwe druktechniek op het gebied van digitaal drukken op textiel. Met behulp van deze techniek kunnen we direct full color op de kleding drukken met watergedragen inkt. De scherpte en helderheid van de afbeelding is niet te evenaren door andere druktechniekens zoals bijvoorbeeld full colour bedrukking met zeefdruk.

DTG printing leent zich uitstekend voor bedrukking met veel details. Door het gebruik van witte inkten kan er ook op donkere stoffen een prachtig full color ontwerp geprint worden. Een DTG printer werkt eigenlijk hetzelfde als een normale printer.

De spuitkoppen bewegen zich heen en weer over het textiel en de inktdruppels vormen de haarscherpe afbeelding.

Bij deze techniek wordt dus direct op het textiel geprint. Dit is een vrij nieuwe druktechniek op het gebied van textieldruk.

Wanneer je een ontwerp in veel kleuren hebt, maar dat in kleinere aantallen wilt laten produceren, kan het een goed alternatief voor zeefdruk/textieltransfer zijn. En soms leent een afbeelding zich gewoon goed voor deze toepassing. Digitaal printen kan overigens ook in relatief grote aantallen.

Kiezen voor digitaal printen

Digitaal printen leidt tot mooie resultaten op zowel wit als donker textiel. Kledingstukken van 100% katoen zorgen doorgaans voor het beste resultaat. Full color afbeeldingen of foto’s komen prachtig tot leven op allerlei soorten textiel.

Zoals t-shirts, longsleeves of sweaters. Om deze reden wordt DTG bijvoorbeeld veel gekozen door onze klanten die actief zijn in de mode of in de muziekindustrie. Ook bij het bepalen van jouw keuze van textiel geven wij graag advies. Kwaliteit en eigenschappen van kleding zijn o.a. bepalend voor eindresultaat.

Prijs in geval van digitaal printen

De prijs van digitaal printen is afhankelijk van het aantal en het gekozen formaat. Omdat de printerkoppen van de printers nogal kwetsbaar zijn, is het niet mogelijk om over randjes heen te printen: Bijv. nekbedrukking.

Proces van DTG Printing

Voordat we gaan printen wordt het textiel voorbehandeld, zodat de inkt zich beter kan hechten. Vervolgens wordt het textiel gespannen op de pallets en kan de DTG printer worden gestart. We maken gebruik van een Kornit 931 printer en originele Kornit inkten. Dit zorgt voor een professionele full color bedrukking op het textiel. Om een haarscherp resultaat te kunnen garanderen geldt: des te hoger de resolutie, des te beter het resultaat. Houd daar rekening mee zodra u een bestand bij ons aanlevert.

Wij zorgen ervoor dat de afbeelding het juiste formaat krijgt zoals de opdruk op het desbetreffende textiel moet worden geprint. Met DTG printing kan er bijvoorbeeld gedrukt worden op t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies. Zodra de afbeelding het juiste formaat heeft wordt het bestand naar de printer verstuurd. Hier kunnen er eventueel nog instellingen aangepast worden die invloed hebben op de dikte van de inktlaag en de kleur van de opdruk.

De laatste stap van het proces is dat het bedrukte textiel door een warmtepers wordt nageperst om de hechting tussen het textiel en de inkt nog beter te fixeren. Daarna is de kleding klaar voor gebruik.

DE VOORDELEN VAN DIGITAAL TEXTIEL DRUKKEN

Super scherpe full color prints

Mogelijk op zowel wit als donker textiel

Wasbaar tot 40 graden

Lage prijs in verhouding met full color of zeefdruk

Al vanaf enkele stuks leverbaar

Snelle leveringBedrijfsnaam : PRINTBIJMIJ.NL
Btw nummer : NL001260216B48
KVK-nummer : 53252063
Bank : ABNAMRO 
Rekeningnummer : NL96ABNA0470603062

Adres : Laan van Kronenburg 7 1183AS Amstelveen

Telf : 020-21 01 562
Mob : 06 47 16 42 11
Bezoek na afspraak.

www.printbijmij.nl
www.tshirttime.nl

printbijmij@gmail.com
© Copyright 2021' Eurasia Science - Algemene Voorwaarden - PRIVACY - SİTEMAP