SUBLIMATIEDRUK

Je kan ook kiezen voor een bedrukking door middel van sublimeren. Sublimatiedruk wordt meer en meer populairder en heeft als grote voordeel dat het resulteert in een haarscherp beeld op textiel. Het resultaat is het beste op licht, of wit, textiel. Dit komt doordat de kleuren ín de vezels worden gedrukt. Voor donker textiel gebruiken wij sublimatietransfers voor prachtige full colour bedrukkingen.

Wanneer je kiest voor sublimatie, printen we jouw ontwerp op speciaal sublimatiepapier en persen we dat vervolgens als een transfer op jouw kleding. Het mooiste resultaat wordt bereikt bij licht textiel dat uit 100% polyester bestaat. Denk hierbij aan: wielrenshirts, t-shirts, sportshirts, dekbedhoes, kussensslopen etc. Behalve kleding ook mokken, borden, aluminium platen kunnen met sublimatietechniek bedrukt worden.

Hoe werkt sublimeren

Het ontwerp wordt geprint met hittegevoelige inkt. Papier wat wordt gebruikt absorbeert geen inkt. Na printen wordt het ontwerp/foto/logo op het textiel geperst met een transferpers. Bij sublimatie gaat de inkt een verbinding aan met het textiel: de inkt wordt niet op het textiel geperst, maar wordt in de vezel opgenomen.

Sublimeren is een hoogwaardige druktechniek die vaak wordt toegepast om sportkleding te bedrukken. Sublimatiedruk zorgt voor de hoogst haalbare kwaliteit, doordat de inkt vermengd wordt met de stof. Doordat we deze techniek op groot formaat kunnen toepassen, is het ook mogelijk om textiel van een zogenaamde 'All-over' print te voorzien. Ook kunnen we zogenaamde ‘losse panden’ voor u sublimeren.

Geen 100% polyester?

Eventuele mengvormen van textiel (bijv. een mix van katoen en polyester) kunnen overigens heus wel gesublimeerd worden. Er bestaan bijvoorbeeld Polycotton T-shirts, die populair zijn vanwege hun draagcomfort en het feit dat ze (door de combinatie met polyester) mooi in vorm blijven. Maar omdat de inkt bij het sublimeren het beste 'pakt' op de polyestervezels en minder goed op de katoenvezels, wordt de print daardoor minder 'helder'.

De Voordelen van Sublimatiedruk

• Hoogwaardige kwaliteit doordat de inkt ín de vezel wordt geperst;

• Het textiel gaat langer mee, doordat de opdruk onuitwisbaar is. De inkt heeft zich namelijk met de stof vermengd;

• Doordat de opdruk in de stof zit, is de opdruk niet voelbaar en de stof daardoor ademend;

• Geen kleurenlimiet, u heeft oneindig veel mogelijkheden.

• Sublimeren is een snel proces, waardoor u ook kleine oplages kunt bestellen

Verdere aandachtspunten bij sublimeren

Bij het ‘all-over’ sublimeren van een T-shirt, wordt het T-shirt plat op een plaat gelegd. De ‘sublimatietransfer’ wordt daar bovenop gelegd en bedekt het hele shirt (of het gewenste deel daarvan). Vervolgens wordt de bedrukking geperst op het textiel. Het effect daarvan is dat rond de kraag van de hals, de boorden van de mouwen en aan de onderkant van het shirt oneffenheden kunnen ontstaan (omdat deze niet zo plat zijn als de rest van het shirt). En ook bij de aanzet van de mouwen zullen plooien ontstaan, die onbedrukt blijven.Bedrijfsnaam : PRINTBIJMIJ.NL
Btw nummer : NL001260216B48
KVK-nummer : 53252063
Bank : ABNAMRO 
Rekeningnummer : NL96ABNA0470603062

Adres : Laan van Kronenburg 7 1183AS Amstelveen

Telf : 020-21 01 562
Mob : 06 47 16 42 11
Bezoek na afspraak.

www.printbijmij.nl
www.tshirttime.nl

printbijmij@gmail.com
© Copyright 2021' Eurasia Science - Algemene Voorwaarden - PRIVACY - SİTEMAP