Zeefdrukken

Bij zeefdrukken wordt gebruik gemaakt van zeefdrukramen. Dat is een metalen frame waar gaas op is gespannen. Dat gaas wordt ingesmeerd met een lichtgevoelige emulsie. Op die emulsie printen wij het ontwerp. Daarna wordt de bedrukte raam belicht : de emulsie wordt hard, behalve op de plek waar de bedrukking zit. Dat deel wordt met water uitgespoten. Daardoor ontstaat het beeld dat wordt gezeefdrukt. Wanneer een ontwerp uit meerdere kleuren bestaat, wordt er per kleur een raam gebruikt om het totale beeld op textiel te krijgen.

Bij zeefdrukken heeft de bedrukking een mooie kleur en het inkt vormt zich naar de stof. Deze bedrukking is bestand tegen slijtage en zal dus langer meegaan. Vrijwel alles is te bedrukken met deze techniek (metaal, hout, plastic etc). Het enige vereiste is dat het een platte oppervlak heeft.

Zoals je ziet is het geen ingewikkeld proces. Kennis van apparatuur, textiel en de inkt is wel vereist

De meest gekozen positie om te bedrukken zijn : Voor en achterzijde van het textiel. Maar ook andere plekken zijn bespreekbaar. Zolang de textiel plat gespannen kan worden.

Textiel soorten.

Het meeste textiel is geschikt om te zeefdrukken. Meest wordt gekozen voor t-shirts polo´s en sweaters. Producten van gemengd katoen of polyester kunnen bedrukt worden.

Producten gemaakt van fleece materiaal en handdoeken lenen zich er minder voor om direct bedrukt te worden. Voor zulke producten is borduren of gebruik maken van transfers een betere optie.

Prijzen als je laat zeefdrukken.

Zeefdruk biedt veel mogelijkheden wat de prijs betreft: omdat je per kleur betaalt, kun je het eindproduct zo goedkoop of zo duur maken, als je zelf wilt. En omdat de drukprijs naar beneden gaat bij hogere oplagen, kan een ontwerp in meerdere kleuren nog steeds heel betaalbaar blijven. Verder is de keuze voor de kleding een belangrijke factor in de prijs.

VOORDELEN VAN TEXTIEL BEDRUKKEN MET ZEEFDRUK

✓ Tot wel 200 wasbeurten op 90 graden in de wasmachine te wassen.

✓ Tot wel 6 kleuren te bedrukken.

✓ Vanaf een afname 25 stuks.

✓ Voordelig bij hogere aantallen.

✓ Mogelijk voor elk (vlak) oppervlak.Bedrijfsnaam : PRINTBIJMIJ.NL
Btw nummer : NL001260216B48
KVK-nummer : 53252063
Bank : ABNAMRO 
Rekeningnummer : NL96ABNA0470603062

Adres : Laan van Kronenburg 7 1183AS Amstelveen

Telf : 020-21 01 562
Mob : 06 47 16 42 11
Bezoek na afspraak.

www.printbijmij.nl
www.tshirttime.nl

printbijmij@gmail.com
© Copyright 2021' Eurasia Science - Algemene Voorwaarden - PRIVACY - SİTEMAP